Sziasztok!
Bocs, hogy ha lam a kérdés, de ti hogy oldottátok meg, hogy a fusion-icon elinduljon rendszerindításnál?
Azért kérdezem, mert amióta beállítottam a compizt ablakkezelőnek, azóta rendesen el is indul tényleg szép és látványos is, az egyetlen gondom az, hogy amíg el nem indítom a fusion ikont, addig csak az első asztalomon vannak ikonok, a többire csak az ablakokat tudom kitenni, viszont ikonok nincsenek, és az egér jobb gombjával előugró menu sincs.
Sajnos nem tudom hogy lehet a kde-nél beállítani azt, hogy minden indításkor elinduljon a fusion-icon, bevallom őszintén, hogy a kde-nek az autostart részét még egyáltalán nem használtam, és ezért sajnos most nem igazán vagyok képben, hogy oda pontosan hogyan és mit kéne beírni, hogy elinduljon a fusion-icon bekapcsolásnál...
Gondolom viszont hogy ez lehet a megoldás, mert a compiz beállító progijába nem találtam semmi ilyesmit...
Mégegyszer bocs, ha láma a kérdés, vagy esetleg volt már téma, szal azt szeretném megkérdezni, hogy ti hogy oldottátok meg ezt, van más módja is, hogy menjenek már induláskor is az összes asztalon (nekem 4 van) az ikonok, vagy ha ez a megoldás, amire gondolok, akkor pontosan mit és hova írjak be, hogy működjön a dolog?
(Opensuse 11.0-át, és 3.5-ös kde-t használok.)
Bármilyen infót előre is köszi!
Szerkesztette: neo - 01-03-2009 15:36
A KDE vezérlőpultban elméletileg kell lennie ilyennel foglalkozó résznek. Az a baj, hogy már régen nem KDE-t használok és nem emlékszem teljesen, hogy mi a neve.
Ha nem találod, akkor összedobunk egy 2 soros scriptet...
Makay írta:
A KDE vezérlőpultban elméletileg kell lennie ilyennel foglalkozó résznek. Az a baj, hogy már régen nem KDE-t használok és nem emlékszem teljesen, hogy mi a neve.
Ha nem találod, akkor összedobunk egy 2 soros scriptet...
Köszi szépen a tippet!
Megnéztem a rendszeradminisztráció részben de ott nekem sajna csak ilyen fülek vannak hogy:
Bejelentkező felület (kdm)
Betűtípus telepítő
Dátum és idő
Elérési utak, itt meg is van adva hogy az automatikus indítás könyvtára (/home/neo/.kde/Autostart/) de ezen kívül sajnos semmi más...
Nyiss egy sima szövegszerkesztőt, pl Kwrite, vagy Kedit!
Írd bele hogy:
#!/bin/bash
fusion-icon
Mentsd el fusionicon.sh néven! Jobbklikk a fájlra és a tulajdonságokban tedd futtathatóvá! Ezt a fájlt rakd be a /home/felhasznano/.kde/autostart könyvtárba. A . (pont) a kde nevű könyvtár előtt azt jelenti, hogy rejtett könyvtár, tehát láthatóvá kell tenned őket!
Makay írta:
Nyiss egy sima szövegszerkesztőt, pl Kwrite, vagy Kedit!
Írd bele hogy:
#!/bin/bash
fusion-icon
Mentsd el fusionicon.sh néven! Jobbklikk a fájlra és a tulajdonságokban tedd futtathatóvá! Ezt a fájlt rakd be a /home/felhasznano/.kde/autostart könyvtárba. A . (pont) a kde nevű könyvtár előtt azt jelenti, hogy rejtett könyvtár, tehát láthatóvá kell tenned őket!
Nagyon szépen köszi a tanácsot, megcsináltam, és most már minden ok...
Még azt szeretném megkérdezni, hogy neked mik a tapasztalataid a compiz + tuxracer párossal?
Azért kérdezem, mert most kipróbáltam, hogy ha a fusion ikonnal átváltok kwinre, és akkor futtatom a tuxracert, hogy összeakad-e, és sajnos van valami gondja, mert maga a játék elindul, és fut is, de kilépéskor "meghülyül", nem csinál semmit, csak ctrl+alt+backspace-el tudok kilépni belőle...
Szerinted mi lehet a gond, esetleg a tuxracerrel lehet gáz?
Bármilyen infót előre is köszi!
Érdekes amúgy, gondoltam kipróbálom még egyszer a dolgot, és megpróbáltam egy másik pályával, és nem volt semmi gond, gond nélkül ki tudtam lépni, pedig ki se kapcsoltam a compizt, ugyanannál a pályánál viszont megint ugyanaz, úgyhogy biztos hogy a tuxracerrel van a gond.
Most már mindenképp úratelepítem, majd valamikor, meglátjuk mi lesz, max megpróbálok szerezni valahonnan egy disztrófüggetlen verziót...
Azt szeretném megkérdezni, hogy KDE 3.5-nél, ha a Compiz van beállítva ablakkezelőnek, akkor meg lehet oldani valahogy, hogy ha több asztalom van (4) akkor a feladatlistában lássam az összes megnyitott alkalmazást, attól függetlenül, hogy melyik asztalon vagyok éppen?
Azért érdekelne, mert nálam most az a helyzet, hogy a másik asztalokon lévő alkalmazások csak akkor jelennek meg a panelen, ha lerakom őket ikonba, különben nem jelennek meg a feladatlistában...
Próbáltam már a Compiz beállítóeszközben megoldani a dolgot, de sajnos nem sikerült, de így sajnos kevésbé használható a 4 asztal, mint a kwin esetében, ahol ez nem volt gond...
Akkor szerintem a munkaasztalok számának beállításával vannak gondok, ugyanis ha jól emlékszem, akkor erre külön beállítás van a Compiz-ban és magában a KDE-ben.
Makay írta:
Akkor szerintem a munkaasztalok számának beállításával vannak gondok, ugyanis ha jól emlékszem, akkor erre külön beállítás van a Compiz-ban és magában a KDE-ben.
Köszi szépen ezúttal is a tippet, de sajnos nem ez lett a megoldás, megnéztem mindkét helyen a beállításokat és mind a kettőnél beállítottam már korábban a 4 asztalt...
Érdekes viszont, hogy ha az asztali effektekben beállítom pl a desktop cube-ot több asztalra is, (desktop colummns 4, desktop rows 1) akkor mutatja rendesen a feladatlistában az alkalmazásokat, de ilyenkor csak egy háttér van az összes asztalra, nem használhatok minden asztalra más hátteret, nem tudom, hogy a kettőt össze lehet-e hozni...
Makay írta:
Igen, én is erre a megoldásra gondoltam. Nem tudtam, hogy minden asztalra külön hátteret szeretnél.
Igen, valóban elfelejtettem írni, már kezdetektől fogva így használom a KDE-t, nekem bevált ez a megoldás, mert így jobban elkülönülnek egymástól az asztalok, szal egyből látom, hogy melyik asztalon vagyok, nem kell a lapozót nézni...
De akkor szerintem is ez lesz a megoldás, amire te is gondoltál, beállítom a "kockát" 4 asztalra és kész, végülis nem egy tragédia, ha nincs mindegyik asztalnak külön háttere, mert a lapozón úgyis látja az ember, csak gondoltam hátha meg lehet oldani külön hátterekkel is...
van egy kis compozi problémám..
hogy van az, hogy a root felhasználói fiókomban, a speciális asztal efektek, az openGL módban futnak..
és a compozi efektek is ebben a módban teljesen tökéletesek..
ha viszon az adminisztrátori felhasználói fiokomban vagyok, akkor a speciális asztal efekt, csak az Xrender módban tud müködni, az openGL-ben teljesen összeomlik..
és az Xrender nem tudja működtetni teljesen jól a compozi funkciót sem..
ha tudtok erre valami megoldást?
Személy szerint én megnézném a /var/log könyvtárban található Xorg.0.log naplót, megkeresve benne a kérdéses pillanatot, amikor összecsinálta magát az opengl-től. Ha nem találnék benne semmi érdemlegeset, létrehoznék gyorsan egy új felhasználót, amiben kipróbálnám az opengl-es megjelenítést.
na megtaláltam.. eléggé hosszú, így feltöltöttem egy szöveges formátumba ide: http://data.hu/get/2697491/xorgize
de még volt ebben a log könyvtárban, olyan is, hogy xorg.0.lo.old, xorg.1.log, xorg.99.log..
Szerkesztette: Makay - 27-06-2010 16:05
:D ez jó megnézzük
09/09/2010 08:37
Már írtam kis szösszenetet a blogomban. 386-os!!! Talán menni fog nálad is. É...
08/09/2010 22:55
Ha jól értem live dvd? Kiderülhet live rendszeren, hogy mennyire támogatja a ...
08/09/2010 22:19
Dork
08/09/2010 19:01
a komplementerbe ;)
08/09/2010 18:25